Romeo in Julija 21. stoletja

Avtorica: Tara Caruso Bizjak

Knjiga Krive so zvezde je izšla leta 2012, leto kasneje pa jo je v slovenski jezik prevedel Boštjan Gorenc in izdala jo je založba Mladinska knjiga. Delo spada v zbirko Odisej in njen avtor je 38-letni John Green, ki je napisal številne odlične romane.

Hazelin svet se vrti okoli njene bolezni, a kljub temu hoče vse, kar si želijo druga dekleta. Njeni zaščitniški starši se še vedno spopadajo z dejstvom, da je njena bolezen neozdravljiva, zato jima stalno nove oblike zdravljena vlivajo upanje. Ko Hazel spozna čednega in zanimivega fanta Gusa, se ji življenje spremeni za vedno.

Knjiga Krive so zvezde je osvojila srca mnogih najstnic, prav tako kot je zlahka osvojila mojega. Vsebina me je takoj pritegnila zaradi svoje unikatne zgodbe. Avtor dogodkov ne olepšuje in ne dramatizira. Všeč mi je, ker ima roman pomen in ni le ena izmed klišejskih ljubezenskih zgodb, ki jih je dandanes preveč. Knjiga me je naučila mnogo stvari, ob njej sem jokala, se smejala in ob trenutkih oboje hkrati. Priporočam jo ljudem vseh starosti, ki cenijo dobro zgodbo. Predvsem pa priporočam, da si knjigo preberete, preden si ogledate film.

Krive so zvezde

Vir fotografije: splet

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)