Teden branja za sedmošolce

Avtorici: Nuša Makuc in Alja Poljanšek

V oktobru smo imeli (sedmošolci) teden branja. Kot nam že naslov pove, smo teden preživeli ob vseh vrstah knjig – od pravljic, zgodbic, povesti, pesmic in še marsikaj.

Ponedeljkovo dokaj mrzlo jutro smo začeli z obiskom Mestne knjižnice in čitalnice Idrija. Tam so nas lepo sprejeli, nas razvrstili v skupine in skupaj smo se odpravili na ogled knjižnice. Že ko smo mislili, da bo vsega konec, pa presenečenje! Še smo odšli po knjižnici in se tam naučili sposoditi knjigo na knjigomatu in prefotokopirati list papirja oz. knjigo. Za konec pa smo se razdelili v skupine in naredili plakat. Ker nam vreme ni ravno ugajalo, smo se z dežniki v rokah odpravili nazaj proti šoli. V šolski knjižnici smo reševali delovni list na podlagi knjige, ki smo jo dobili v okviru projekta Rastem s knjigo z naslovom Iskanje Eve, ki je delo slovenskega avtorja, Damijana Šinigoja.

Ker se teden imenuje teden branja, je tudi v torek potekala ena šolska ura, ki smo jo preživeli malo v knjižnici, malo pa v računalniški učilnici. V knjižnici nam je knjižničarka povedala, kako se knjige išče po internetu, nato pa smo se preizkusili še mi. V računalniški učilnici smo obiskali spletno stran naše šole in poiskali nekaj knjig.

Tudi sreda nam glede vremena ni bila ravno naklonjena. Ob slabem vremenu pa se je prav prilegel obisk naše knjižnice, v kateri smo prebirali različne vrste stripov. Za domačo nalogo pa smo morali narediti svojo kazalko za v knjigo, na kateri je bil kratek strip.

V četrtek pa je že navsezgodaj posijalo sonce. Prva šolska ura je bila posebej dobra, saj se nam je pridružil bivši učitelj Nace Breitenberger in nam prebral prav posebej čarobno pravljico Bine Štampe Žmavc z naslovom Medvedek in punčka, ob kateri smo prav vsi za trenutek zatisnili očesa.

Res je bil enkraten tale teden branja in verjameva, da se je vsem sedmošolcem prav zares vtisnil v spomin.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)