Visoka moda, filmska industrija ter reševanje okolja

Avtorica: Neja Jeram

Knjigo Nitke je napisala Sophia Bennet. Leta 2010 je izšla pri založbi Mladinska knjiga, Založba d.d. v Ljubljani. V slovenščino jo je prevedla Manica Baša.

Knjiga govori o treh prijateljicah, Nonie, Jenny ter Eddie.
Nonie je obsedena z modo, ima svojevrsten, zelo odštekan, vpadljiv ter zelo nenavaden stil. Rada bi delala kot pomočnica slavnih osebnosti.
Jenny si že od malega želi postati igralka. Ima velik talent, vendar jo vedno doleti ta smola, da mora nositi grozljive kreacije, ravno takrat ko izgleda obupno, povrhu vsega pa še gledati svoje slike v časopisih.
Eddie bi rada rešila svet. Vodi svoj blog o onesnaževanju, naravi in podobnem. Noniejino preživljenje časa v trgovinah ter prirejanje oblačil se ji zdi nesmiselno, vendar pozneje začne na svojem blogu objavljati tudi, kako se Nonie oblači.
Nekega dne pa Eddie Nonie in Jenny predstavi Vran, mlado, a tudi zelo talentirano in modno ozaveščeno begunko. Vran izdeluje tudi svoje kreacije, ki so najprej narejene iz poceni materialov, potem pa ji omogočijo tudi delo z najbolj cenjenimi materiali. Na koncu so vse zadovoljne, saj so se uresničile njihove sanje oz. so na poti k njihovi uresničitvi.

Knjiga mi je zelo všeč, saj opisuje modo, igralstvo ter globalne probleme na podrobnejši, zanimivejši način. Všeč mi je, da so tudi za razplet zgodbe nepomembne stvari (npr. ko Eddie piše blog) zanimivo napisane. Sploh pa so prepričljivo opisane Jennyine tegobe.

Nitke

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)