Pa je res tako težko priti iz Ljubljane do Vipavske doline?

Avtorica: Veronika Poljanec

Naj vam kar takoj odgovorim. Ne, ni. Sploh če se na pot odpraviš z nekom, kot je babica. Kako pa pristaneš med poletnimi počitnicami pri babici? Tvoja družina se odpravi v Italijo in te pusti doma. Se vam je to že zgodilo? Meni se ni. Se je pa glavni junakinji Lučki iz Ljubljane.

O vseh teh dogodkih lahko preberete v knjigi z naslov Luža v čevlju, ki jo je napisala Tatjana Kokalj, ilustrirala Gaja Kokalj, izšla pa je na Dobu pri založbi Brin, in sicer leta 2017.

Ko je Lučkina družina odšla, se je odpravila z babico na njen dom. Tam je pričakovala zabavne, nenaporne počitnice, a to se je kmalu spremenilo. Babica je sprejela odločitev. Šli bosta na Slap. Sledilo je navodilo, da naj s sabo vzame obleke, a ne preveč le-teh. Le nujno. Lučka je nasprotovala, čes da imam vse na Slapu, a kaj kmalu je izvedela, da se bosta odpravili peš. Ni bila preveč navdušena.

Ko sta se vendarle odpravili, se jima ni niti svitalo, da bo pot polna dogodivščin, da bo nepredvidljiva in da včasih vremenske razmere ne bodo preveč naklonjene. Lučka prav tako ni vedela, da bo na poti nekaj našla.

Roman Luža v čevlju je zanimiv, nepredvidljiv med drugim pa izveste tudi, od kod pisateljici ideja za naslov.

Vir: splet

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)