2 tedna, 12 predstav

Avtorica: Tea Logar

V preteklih dveh tednih smo člani lutkovno-gledališkega krožka odigrali kar dvanajst predstav. Predstave, namenjene mlajšim otrokom, smo se začeli učiti začetek šolskega leta. Letos igramo priredbo pravljice 12 ujcev.

12 ujcev je v bistvu 12 mesecem, ki revni družini vsak mesec prinašajo, kar je za tisti mesec značilno (npr. januar sneg …)  Otroci ter mama samohranilka so vsak mesec dobili novo »darilo«.  Vsakič znova so bili zelo veseli. Dobili so vse, kar so si želeli.  Škrat in vili pa so jim prinesli darila.

Praznični december smo za otroke obogatili z našimi nastopi. Prečesali smo domačo občino podolgem in počez. Nastopili smo za najmlajše v vrtcu, igrali na podružničnih in sosednjih šolah ter seveda tudi doma, na naši šoli za učence 1.–5. razreda. Pogosto je naš nastop pospremil tudi obisk Dedka Mraza, kar je za otroke pomenilo dvojno veselje. Povsod so nas lepo sprejeli, ponekod pa tudi prav lepo pogostili.

Igralci smo se tako kot med vajami kot tudi med nastopi zelo zabavali. Skupaj smo preživeli veliko lepih, zanimivih in zelo smešnih dni.  Itak pa se med vsemi predstavami vedno zabavamo.

Foto: Živa Caruso

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)