Pesnili smo …

Avtorica: Kristina Neli Lampe

Pesem mi pomeni nekaj lepega in mi sporoča pesnikove misli. Zgodbe me naučijo, kako živeti in razmišljati. S pesmijo prisluhnem svojem srcu, z njo se skušam potopiti v svoje misli, s katerimi oblikujem svoj domišljijski svet. Prav zato se rada udeležim kakšnih literarnih uric.

V sredo, 9. septembra 2015, je na šoli od 14. do 17. ure potekala literarna delavnica. Namenjena je bila učencem, ki so hoteli napisati kakšno pesem ali krajšo zgodbo. Tema te zanimive delavnice je bilo branje, knjiga, pesem, beseda, črka … Učiteljica Tjaša Petkovšek nam je za začetek delavnice predstavila plakat, na katerem so bila zapisana različna literarna dela. Vsak si je izbral svojo najljubšo pesem ali besedilo in ga prebral. Nato smo v svojem besedilu poiskali nekaj besed, ki so nam bile najbolj pomembne. Na podlagi izbranih besed smo skupaj poiskali rime, sopomenke in protipomenke. To je zahtevalo ogromno sodelovanja. Nato smo se lotili samostojnega dela in začeli pisati. Sprva je bilo malce težko, a so vseeno na koncu nastala lepa dela učencev.

Ta literarna delavnica nam je dala zelo uporabne in pomembne napotke, kako iz razmišljanja o neki stvari in z uporabo lastne domišljije nastane literarno delo v obliki pesmi, besedila, verza …

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)