Teden evropske kulturne dediščine

Avtor: Blaž Grošelj

Naše babice in dedki se najbrž spominjajo, kako je bilo v njihovi mladosti, ko so fantje hodili peti podoknice dekletom in s tem osvajali njihova srca.

Letošnji teden evropske kulturne dediščine je nosil naslov Praznovanje, zato smo se učenci mladinskega pevskega zbora Mladi Upi pod mentorstvom učiteljic Elizabete Lampe in Marine Bizjak, odločili, da uprizorimo in hkrati znova obudimo podoknico. Najprej smo nastopili v podhodu Magazina, in sicer v petek, 25. septembra 2015. Po scenariju, ki ga je napisala učiteljica Beti, so Marlena Fortuna, Maruša Kopač, Jure Čibej in Blaž Grošelj uprizorili podoknico.

V ponedeljek, 28. septembra2015, pa smo obujanje podoknice nadaljevali tako, da smo podoknice odšli zapet trem učiteljicam naše šole, učiteljici Vandi Rupnik, učiteljici Zdenki Skrt in učiteljici Anji Vencelj . Obiskali in s podoknico razveselili pa smo tudi gospo Ivico Žakelj, ki je že upokojena učiteljica. Lepo so nas sprejele ter postregle s prigrizki, ki so jih pripravile za nas. Nekatere pa so povabile tudi sosede ter prijatelje.

Večer smo zaključili na Mestnem trgu ob prepevanju pesmi V dolini tihi.

Podoknica v Idriji (1)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Podoknica v Idriji (18)

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)