Namesto v šolske klopi še malo na morje

Avtorice: Ana Klemenčič, Mia Kosmač in Tisa Šabec Rupnik

Začetek šolskega leta v 6. razredu je nekaj posebnega, saj se sveži šestošolci že takoj drugi teden podajo na morje, v šolo v naravi. Tedna, ki ga zaznamuje druženje s sošolci in vrstniki, se vedno vsi veselijo. Letošnji šestošolci nismo bili izjema. Komaj smo čakali, da se podamo morskih dogodivščinam naproti

1. dan
Zgodaj zjutraj smo se poslovili od naše Idrije. Po nekaj urah naporne vožnje smo končno zagledali morje. Ko smo prispeli v kamp, kar smo res vsi težko pričakovali, smo se takoj odpravili na plažo. Juhej!! Končno! S plaže smo prišli ravno na večerjo. Sledil je večerni program, nato pa spanje. Tudi končno 🙂

2. dan
Tudi drugi dan na Lošinju je minil v sončnem in toplem vremenu in zato smo ta dan izkoristili za različne športne in sprostitvene dejavnosti. Po jutranji telovadbi je sledil zajtrk, nato pa ura pouka. Končno je bilo pouka konec in kmalu za tem smo se odpravili na plažo, kjer smo plavali do kosila.
Kosilo je bilo zelo okusno in nas je nasitilo ter nam dalo energije za popoldansko plavanje. Da smo pridobili energijo, potrebno za popoldanske aktivnosti, pa je pripomogel tudi počitek, ki smo ga preživeli dokaj mirno. Po plavanju je sledilo športno popoldne. Preizkusili smo se v mini golfu, igri med dvema ognjema in košarki. Po večerji smo se pripravili za odhod v Nerezine, kjer smo si lahko kupili spominke. Po vrnitvi nas je čakal samo še težko pričakovani nočni počitek.

3. dan
Zbudili smo se v še en sončen dan v Nerezinah. Dan je bil kot nalašč za kopanje. Pred zajtrkom je bila seveda jutranja telovadba, po njem pa pouk. Do kosila smo kot dan prej izboljševali tehnike plavanja. Po še enem dobrem in težko pričakovanem kosilu je sledil počitek, nato pa smo se zopet odpravili na plažo. Po plavanju smo spet imeli športno popoldne in za tem večerjo. Po večerji smo se v hiškah toplo oblekli, saj smo ta večer posvetili pisanju razglednic in se začeli pripravljati na zaključni nastop oziroma na predstavitve hišk. Kmalu za tem smo se odpravili v hiške, kjer smo se pripravili na spanje.

4. dan
Mineval je 4. dan šole v naravi. Imeli smo jutranjo telovadbo, zajtrk ter pouk. Končno je napočil čas za plažo. Nekateri smo se sprostili, nekateri pa so bili čisto panični sredi morja na supu in kajaku. Po radostih v morju je sledilo kosilo. Počitek smo preživeli zelo aktivno. Ponovili smo točke za predstavitev sob. Sledil je odhod na plažo, nato pa povsem mirno popoldne. Večerni program smo preživeli pod napetostjo, saj smo igrali tombolo. Nato pa za vse najboljši del dneva – spanec.

5. dan
Zjutraj so nam učitelji ukradli 30 minut našega spanca. Takoj smo pojedli in se peš odpravili dogodivščinam naproti. V pristanišču nas je čakala naša ladjica, z njo smo se odpravili do Malega Lošinja v zeliščni vrt. Imeli smo smolo, saj nismo videli niti enega delfina. Sprehodili smo še po mestu, nato pa smo se vrnili v Bučanje. Kljub temu da je bil petek, 13. septembra, smo preživeli čudovit dan.
Po večerji je sledil večerni program, ki smo ga preživeli s predstavljanjem stanovalcev v hiškah. Potem pa je sledila še zadnja noč v Bučanjah.

6. dan
Zadnji dan je bil kratek. Dopoldne smo preživeli na plaži. Sledilo je še zadnje kosilo na morju. Kakor hitro smo spraznili krožnike, smo se znašli pred vrati avtobusa. V družbi prijateljev je pot domov minevala hitro. Že smo stali pred trajektom. Komaj smo vstopili, že smo bili na drugi strani. In res kmalu zatem smo se že znašli v objemu staršev. Sicer smo jih bili veseli, a hkrati tudi žalostni, saj zabavne stvari v življenju minevajo prehitro. Tolažili smo se z mislijo na  dogodivščine, ki nas še čakajo v novem šolskem letu.

Foto: Nada Božič

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)