Mavrica generacij

Avtorica: Natalija Govekar

Tisti ponedeljek tik pred prazniki smo se udeležili prireditve z naslovom Mavrica generacij. Potekala je zadnji dve šolski uri, vse nastopajoče in obiskovalce pa je gostila Gimnazija Jurije Vege. Namen prireditve je bil, da združi vse generacije, da vsaka generacija predstavlja del predpraznične mavrice.

Pozdravila nas je šolska himna, ki jo je odigral band Maniacs. V nadaljevanju je nastopila najmlajša generacija z izbranimi pesmicami. Lahko smo prisluhnili tudi zvokom violine in harmonike, ki sta jih v duetu pričarala Neža in Jernej. Kot četrta točka programa so nastopili recitatorji z naše šole skupaj z gimnazijci in starješimi. Prisluhnili pa smo tudi mešanemu pevskem zboru društva upokojencev, ki so nam zapeli tujo pesem Ruža crvena. Zaplesale so nam plesalke Plesnega kluba Idrije. Maks, Simon, Ana in Taja so v družbi kitare in klavirja zapeli oziroma zaigrali pesem Johna Lennona Imagine. Sodelovala je tudi Glasbena šola Idrija s tremi glasbeniki, ki so dvorano napolnili z zvoki pozavne. Skupina karateistov nam je prikazala kar manjšo tekmo. Sledilo pa je še več pevk in pevcev. Najprej ženska skupina Mladinskega centra Idrija, nato učenci Osnovne šole Idrije oziroma skupina Zarealka band, ki so nam zapeli pesmi Dekle moje in Krokodilčki. Zapel nam je pa tudi Gimnazijski pevski zbor Mladinskega centra s pesmijo Set fire to the rain.
Nato pa so se začeli po dvorani razlegati zvoki godal. Najprej godalni kvartet z dvema točkama, sledil je pa pomembni gost, umetnik na harmoniki Marko Hatlak.
Celo prireditev so povezovale domiselne gimnazijke, na odru pa ni manjkala niti Skupina za skeč, ki je čez celo prireditev prikazovala božično zgodbo, ki nas je spravila v smeh, smo se pa iz nje tudi kaj naučili.
Za zaključek so nastopili vsi skupaj s pesmijo Mesto mladih, in sicer ob spremljavi v živo z Markom Hatlakom, Jernejem, bandom Maniacs ter godalni kvartetom. S to točko se je praznična prireditev lepo zaključila.

Na obrazih smo videli srečo otrok, kar je kot dokaz, da je bila prireditev dobra. Seveda pa niso manjkali bučni aplavzi za vse nastopajoče. Meni osebno je bila prireditev tudi zelo všeč, ker je res bila mavrična in raznovrstna in je lahko vsak našel nekaj, kar mu je bilo všeč.

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)