Je vojna res rešitev ?

Avtorica: Neimenovana

Svet. Različni ljudje, različno mišljenje, različna prepričanja. In kjer sta dva nasprotna pola, tabora, človeka ali državi, pride do konflikta. In ta konflikt, še posebej pri državah, na žalost nemalokrat privede do vojne. Ampak – ali je vojna res najboljša rešitev ?

Najverjetneje je prva stvar vsake vojne preprosto prepričanje – ko bo vojne konec, bo konflikt odpravljen in bo svet zaživel v miru. Vendar odgovorni za vojno nikoli ne pomislijo, kaj bo vojna prinesla s seboj. Otroci in mladostniki, ki nismo doživeli krvavega pobijanja za ceno ničesar, ne vemo, kako je živeti v vojni. Se pa zna prav vsak od nas postaviti v vlogo nekega udeleženca v vojni. Zame je vojna z drugimi besedami ena sama čista groza. Že samo misel na to, koliko nedolžnih ljudi umre samo zato, ker ljudje, ki so nad njimi, pač ne vidijo druge rešitve kot vojne, v meni prebudi strah in jezo. Politični voditelji v našem svetu bi morali biti sposobni dogovoriti se za neko stvar brez, da bi v to vključevali tiste, ki s samo stvarjo nimajo opravka. Zakaj nikoli ne pomislijo na to, koliko otrok bo po nepotrebnem morda izgubilo očeta, koliko žen moža, koliko mam otroka. Poleg tega je skrajnost tudi to, da so v vojne ponekod vključeni tudi otroci! V današnjem svetu je toliko tehnologije, človeštvo ves čas napreduje z novimi izumi, odkritji in mišljenji. Še vedno pa se nismo sposobni dogovoriti za neke preproste stvari, zaradi katerih umre, trpi in joče na milijone ljudi, ki zato niso niti najmanj krivi.

Nihče, ampak res nihče na tem svetu si ne zasluži vojne. In če smo res tako razviti, če je svet tako zelo razvit, moramo dokazati, da se problemi lahko rešujejo brez vojn. Krvavo pobijanje, mučenje in trpljenje res ne rešijo ničesar.

Zato – vojna NI rešitev.

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)