Ljubezen – jezik vseh

Avtorica: Veronika Poljanec

Znanje tujih jezik je vedno bolj dragoceno in hkrati tudi že nujno. Na pomen tega znanja vsako leto dodatno opozori evropski dan jezikov, ki ga obeležimo 26. septembra. Tudi letos so učenci in učiteljice na naši šoli pripravili prijeten program s pomembnim sporočilom.

Evropski dan jezikov smo na naši šoli letos obeležili v dveh delih. V prvem delu, ki je potekal v petek, 27. septembra, so naše najmlajše učence iz 1. triade obiskali starejši šolarji. Z nastopom po učilnicah so jih spomnili na dan, ki je posvečen maternemu in vsem drugim jezikom.

V ponedeljek, 30. septembra, pa so nastopajoči skupaj z učiteljicama Urško Boškovič in Tanjo Andder pripravili prireditev za 2. in 3. triado. Naloga vseh zbranih na odru je bila najti univerzalni jezik – tisti jezik, ki ga lahko razume prav vsak.
Na začetku programa je potekal kviz, ki ga je s svojo kitaro obogatil Gašper Golob Rupnik. V nadaljevanju pa sta se predstavili tudi Adéle in Enya, prostovoljki iz Francije, ki sta v Idriji že nekaj mesecev leta. Predstavili sta predela Francije, od koder prihajata, in nas skušali naučiti nekaj besed v francoščini.
Na prireditvi so sodelovali tudi učenci iz 6. a, ki so zapeli pesem Mojster Jaka v različnih jezikih. Za humoren dela dogodka so poskrbeli učenci, ki so uprizorili skeč Garjačaja Kartoška, v katerem ruski deček skuša izboljšati naglas pri angleščini.

Pomenljiv je bil tudi zaključek dogajanja na odru, ko so nastopajoči ugotovili, da je univerzalni jezik, ki ga lahko razume vsak ljubezen. Ne pozabite tega!

Foto: Tanja Andder

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)