Na malico h Kosu

Avtorici: Rozina Menard in Petja Tončič Petkovšek

Radi imava kulturne dneve, ker pouk poteka drugače kot sicer. Učitelji vedno pripravijo kaj zanimivega. Tako je bilo tudi zadnji kulturni dan.

Kulturni dan je bil namenjen tipičnim idrijskim jedem. Nanj smo se pripravili tako, da smo vprašali babice po starih receptih.
Učiteljica nam je naprej predstavila, kako bo dan potekal. Opozorila nas je na kulturno obnašanja. Potem smo se odpravili v gostilno Kos.

Tam smo se posedli za mize kot pravi gostje. Najprej so nam postregli smukavc. Bil je zelo okusen. Ko smo vsi pojedli, smo dobili na krožnike še čisto prave idrijske žlikrofe. Ker so bili tako zelo okusni, smo nekateri dobili tudi dodatek. Za sladico smo dobili zelševko. Vse je bilo zelo okusno in smo se tako najedli, da so bili naši želodčki čisto polni. Bilo nam je žal, da smo se morali vrniti v šolo. Nekateri bi radi še kar ostali.

V svojih učilnicah smo v dvojicah na velike barvne plakate napisali tisti recept, ki smo si ga izbrali. Zraven recepta smo prilepili tudi fotografije.

Kulturni dan je bil odličen, ker smo jedli zares dobre idrijske jedi. Šolska malica še nikoli ni bila tako odlična kot tisti dan pri Kosu.

Foto: Andreja Bizjak

(Skupno 88 obiskov, današnjih obiskov 1)