Meč v tišini

Avtorica: Maruša Velikajne

Odločila sem se, da vam bom predstavila malce drugačno knjigo. Gre za znanstveno fantastiko v treh delih, ki jo je napisal Lian Hern. Knjiga je v originalu sicer angleška, ampak jo v slovenskem prevodu najdemo tudi v naši šolski knjižnici.

Trilogija je izšla pri Založbi Mladinska knjiga, leta 2006, prevedla pa jo je Mojca Krevel.

Meč v tišini je zgodovinska saga o rodbini Otori. Dogaja se v izmišljeni deželi, najbolj se ji približa srednjeveška Japonska.  Zgodba spremlja 16-letnega dečka Tomasuja (znan tudi pod imenom Takeo) in 15- letne deklice Kaede. Tomasu je po rojstvu član ljudstva Skritih. Odpravil se je na raziskovanje okolice, a ko se je vrnil, je našel vse člane svoje družine mrtve. Napad na njegovo ljustvo je vodil Iida  Sadamuj, ki ga je želel ubiti ter tako izkoreniti vse sledi Skritih. Tomasuju je pri begu pomagal vitez Otorij Šigeruj, ki mu je ponudil zatočišče v svoji utrdbi.

Tomasu skozi zgodbo odkriva svoje nadnaravne sposobnosti, s katerimi bo poskušal povrniti slavo svojemu ljustvu, kar pa z malim morjem sovražnikov, ki mu to želijo preprečiti, ne bo ravno najlažja stvar …

Lahko rečem le: »Preberite! Ne bo vam žal.«

Vir: splet

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)