Kraljevsko

Avtorica: Sofija Koštrica

Knjigo Rdeča kraljica (Red Queen) je napisala Victoria Aveyard.

Red Queen (Rdeča Kraljica) je razburljiva knjiga o najstnici Mare Barrow.
Njen svet je bil razdeljen glede na barvo krvi – so bili tisti z rdečo krvjo in tisti, ki so imeli srebrno. Mare in njena družina so bili nizko rdeči, zato jim je namenjeno služiti Srebrni eliti, katere nadnaravne sposobnosti so jih naredile skoraj bogove. Mare je ukradla vse, kar je pomagalo družini, da je preživela. Ko pa je bil njen najboljši prijatelj vpoklican v vojsko, je igrala na vse, da bi osvojila njegovo svobodo.
Splet usode jo je pripeljal do same kraljeve palače, kjer je pred kraljem in vsemi njegovimi plemiči odkrila nadčloveško sposobnost, za katero ni vedela, da jo ima. Težava pa je bila … da je njena kri bila rdeča. Da bi skril to nemožnost, jo je kralj silil v vlogo izgubljene srebrne princese in jo zaročil enemu od svojih sinov. Ko se je Mare vse bolj vpletala v srebrni svet, je tvegala svoj novi položaj, da bi pomagala  Scarlet Guard (škrlatni straži) – voditeljem rdečega  upora. Njena dejanja so sprožila smrtonosni in silovit ples, s tem pa se je princ obrnil proti princu in Mare proti lastnemu srcu.

Njena zgodba se nadaljuje v še treh knjigah – Glass Sword (Stekleni Meč), Kings Cage (Kraljeva Kletka) in napeti finale War Storm (Vojna z Nevihto).

Vir: splet

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)