Šola v naravi na Malem Lošinju – 1.

Avtorica: Aneja Kacin

Letos smo že šestošolci in tudi za nas je prišel čas, da se odpravimo v šolo v naravi na Lošinj. Prav vsi smo se veselili tega. Komaj smo čakali poletnega druženja s sošolci. S prijateljicami smo odštevale dneve in se vsak dan bolj veselile. Končno je prišel veliki dan. Sedli smo na avtobus in se odpeljali.

Ko smo prišli čez mejo in zagledali morje, je bilo to za nas pravo veselje. Kmalu smo prispeli do obmorskih vasic. Spuščali smo se med njimi, vse dokler nismo prišli do pristanišča Brestova, kjer smo počakali na trajekt. Ko smo se s trajektom pripeljali na Cres, smo se z avtobusom odpeljali čez otok Cres do Lošinja. Po eni uri smo prispeli v naše naselje Bučanje. Učitelji so nam dodelili hiške. Namestili smo se, nato pa odšli na kosilo.

Po končanem kosilu so nam učitelji podali vsa navodila ter razložili, kaj naj vzamemo s seboj na plažo. V hiškah smo pripravili nahrbtnike ter odšli. Na plaži so učitelji preverili naše znanje plavanja. Voda je bila kar hladna, a smo se hitro ogreli v njej. Ko so nas učitelji ocenili, so nas razdelili v skupine. Cel dan smo plavali, skakali v vodo, se potapljali in se učili novih stvari. Na trenutke smo bili kot delfini. Okrog devetnajste ure se nam je s plaže mudilo na večerjo. Po večerji smo se vrnili v hišice in se pripravili na spanje.

Zjutraj smo vstali že ob sedmih. Oblekli smo športna oblačila in počakali na glas piščalke. Naznanjala je jutranjo telovadbo. Tekli smo do košarkarskega igrišča. Tam smo naredili gimnastične vaje. Odtekli smo nazaj na zajtrk. Bili smo hitri kot veverice, saj smo bili že zelooo zelooo lačni. Po zajtrku je sledila ura pouka, ki smo ga imeli v treh skupinah. Prva skupina je bila na plaži. Lovila je različne morske živali v plitvi vodi. Druga skupina je odšla raziskovat rastlinje. Tretja skupina pa je ostala v naselju in reševala naloge v delovnih zvezkih. Enkrat smo namesto pouka odšli tudi na izlet z ladjico na Mali Lošinj. Nekateri so videli tudi delfine. Ko smo končali pouk, smo se odpravili na plažo. Namazali smo se s kremami, nato pa kot galebi odjadrali v vodo. Okrog trinajste ure smo se odpravili na kosilo. Po kosilu smo imeli počitek. Lahko smo brali, se igrali razne igre, spali … Okrog petnajste ure pa smo ponovno odšli na plažo. Spet smo plavali in se učili novih tehnik. Zraven plaže pa so bila tudi razna igrišča, kjer smo imeli športne igre: med dvema ognjema, luknja, košarka … Ko smo končali športne igre, smo imeli večerjo.

Po večerji smo vedno imeli zabavne večere. Igrali smo kviz Male sive celice, enkrat smo odšli v bližnje Nerezine, pisali smo kartice, imeli zaključni večer … Nikoli nam ni bilo dolgčas. Po zabavnih večerih smo imeli nekaj časa, da se pripravimo na spanje. Tako je potekal vsak dan v tednu.

Ves teden smo se imeli zelo lepo in z veseljem bi ponovila to izkušnjo.

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)