Šola v naravi na Malem Lošinju – 2.

Avtorica: Minka Gregorač Stepančič

V ponedeljek, 7. 9. 2015, smo se učenci šestega razreda zbrali na avtobusni postaji in se z avtobusom odpravili dogodivščinam naproti. Ko smo prispeli na cilj, smo se lačni usedli za mizo in pojedli slastno kosilo. Po končanem obroku so nas učitelji razdelili v hišice. S prtljago smo se napotili v sobe in zložili svoje stvari v omarico.
Nato smo šli na plažo. Plavalni učitelji so nas razdelili v skupine. Z učitelji smo obdelali tehnike prsnega plavanja, kravla, skakanje na glavo v vodo … Po končanem plavanju smo se napotili proti baru in vsak je naročil svoj sladoled. Po okusnem sladoledu je sledil še drugi del plavanja. Po prihodu v kamp smo se stuširali in se do sitega najedli. Po večerji smo si ogledali večerni program in odšli v posteljo.

Zbudili smo se v nov dan in veseli tekli do plaže in se razmigali na košarkarskem igrišču. Sledil je zajtrk. Po zajtrku je na vrsti ocenjevanje hišic. Ocenil jih je zdravnik in dva njegova pomočnika. Nato pa delavnice in kosilo. Spet odhod na plažo in večerja. Pa večerni program. Vse se ponavlja skozi dneve. Nekateri dnevi pa so bili izjeme. V sredo smo namesto delavnic šli v Nerezine po znamke za razglednice, ki smo jih pisali našim družinam. V petek smo se zjutraj odpravili na otok Mali Lošinj. Peljali smo se z ladjico, obiskali zeliščni vrt in si v mestu kupili sladoled.

Zadnji dan smo jedli kosilo prej, saj smo imeli odhod. Še zadnjič smo se poslovili od kampa in se veseli vrnili domov k staršem, bratom in sestram.

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)